Καγκελάρι στα Κουκούλια Άρτας

.

Κολοκυθόπιτα (χωρίς φύλλο)



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 κ.γ. αλάτι
3-4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/4 φέτα λιωμένη με πιρούνι
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο ή χοντρό σιμιγδάλι
μπόλικο πιπέρι
1 κγ ξερό δυόσμο ή 1/4 φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
2 αυγά
1/3 φλ. ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί

Για την κρούστα:
1+1/2 φλ. γάλα και 2 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα τριμμένα κολοκύθια σε σήτα και προσθέστε τους 1 κ.γ. αλάτι (εγώ βάζω χοντρό σε τέτοιες περιπτώσεις). Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να στραγγίσουν 1/2 ώρα. Ανάψτε τον φούρνο στο 200.

Πιέστε τα κολοκύθια να βγάλουν τα πολλά υγρά και βάλτε τα σε μία γαβάθα.
Προσθέστε: κρεμμύδι, τυρί, σιμιγδάλι, μπόλικο πιπέρι, δυόσμο, αυγά, λάδι κι ανακατέψτε να αναμιχθούν τα υλικά πολύ καλά.
Λαδώστε καλά ένα ταψί (25χ35εκ).
Αδειάστε μέσα το μείγμα και ψήστε το για 10-15 λεπτά.
Ανακατέψτε μαζί το γάλα με τα αυγά, βάλτε και μία πρέζα αλάτι.
Περιχύστε με αυτό την κολοκυθόπιτα, απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια. Κατεβάστε τον φούρνο στο 180 (ή 160 αν ψήνετε με αέρα) και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 35-40 λεπτά μέχρι να πήξει και να ροδίσει η πίτα.



πηγη εδώ

1 σχόλια :

Unknown είπε...

Τέλεια!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...