Καγκελάρι στα Κουκούλια Άρτας

.

Tσουκνιδόπιτα 2




Υλικά:

  • ½ κιλό διάφορα χορταρικά
  • 1 κιλό τσουκνίδες (τρυφερά μέρη)
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 200-300 Φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 1,2 πράσα)
  • 200-300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τραχανά ή ρύζι
  • Φύλλα
Παρασκευή:
Πλένουμε καλά όλα  τα χορταρικά (φορώντας γάντια –λόγω τσουκνίδας).
Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα να αχνιστούν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη φέτα), και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τριματίζουμε, ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
Σ’ ένα λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα φύλλα (3 αν είναι φύλλα έτοιμα ή 1-2 αν είναι φύλλο φτιαχτό), ραντίζοντάς τα πάντα με λίγο λάδι. Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα (3 αν είναι φύλλα έτοιμα ή 1-2 αν είναι φύλλο φτιαχτό), ραντίζοντάς τα πάντα με λίγο λάδι..

Ψήνουμε για περίπου περίπου 45 λεπτά στους 180ο C.

Η παραπάνω συνταγή είναι της  Εύης από τη Νάουσα της Πάρου που τις αρέσουν οι Ηπειρώτικες πίτες....


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...