500 γραμμάρια μακαρόνια σε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε
400 γραμμάρια περίπου φέτα (σκέτη ή ανακατεμένη με άλλα τριμμένα τυριά)
4 αυγά χτυπημένα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
8 φύλλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο αναμιγμένα
2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα για επικάλυψη.
Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε σε αυτά τα 3 κουτάλια της σούπας βούτυρο, τα αυγά και το τυρί.
Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 3 φύλλα αλειμμένα με το λάδι-βούτυρο ανάμεσα.
Απλώνουμε το μισό από το μίγμα μακαρονιών πάνω στο φύλλο και τοποθετούμε άλλα 2 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα ανάμεσα με το λάδι-βούτυρο.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή τη στρώση και τα υπόλοιπα 3 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια.
Κόβουμε τις επάνω στρώσεις φύλλου σε μερίδες.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά και το γάλα μαζί και τα περιχύνουμε πάνω από την πίτα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη....
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου