Καγκελάρι στα Κουκούλια Άρτας

.

Μπομπότα 1








ΥΛΙΚΑ  (ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ)
• 500 γρ. φέτα  τριμμένη
• 250 γρ. κεφαλογραβιέρα  τριμμένη
• 200 γρ. κασέρι  τριμμένo
• 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
• 1 κιλό καλαμποκάλευρο
• 250 γρ. φρέσκο γάλα
• ½ κουταλάκι αποξηραμένα μυρωδικά (θυμάρι ή θρούμπι)
• 2 αυγά χτυπημένα
• φρυγανιά τριμμένη
• αλάτι
• πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύετε συνεχώς, μέχρις ότου το μείγμα γίνει ένας πηχτός χυλός. Μόλις ο χυλός κρυώσει, ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
     2. Αλείφετε ένα στρογγυλό ταψί ή ένα πυρέξ με βούτυρο και πασπαλίζετε με φρυγανιά. Στο χυλό από καλαμποκάλευρο προσθέτετε τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα με αλατοπίπερο, τα αποξηραμένα μυρωδικά και αρκετό από το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά.
    3. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνειά του με σπάτουλα. Πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά  και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε στους 180°-200°C 40΄-50΄, μέχρι να πάρει χρώμα.


Καλή σας όρεξη....



πηγή εδώ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...